Blærekatar (cystitis)

En del sykdommer i urinveiene forekommer oftest hos kvinner. Det kommer av det korte urinrøret som kvinner har og som lett får smitte fra anus og skjeden.

Akutt blærekatar
Akutt blærekatar forekommer mye oftere hos kvinner enn menn som omtalt ovenfor. Den vanligste smitten kommer etter samleie,og kanskje etter overdrevet hygiene i underlivet.

Hos små jentebarn er det bakterier fra avføring i bleien som er årsaken. Er babyen din ofte syk og man finner lite eller ingenting andre steder, bør man ta en urinprøve.

Menn får mye skjeldnere denne lidelsen.

Symptomer
Kommer etter 1-2 døgn med brennende sviende vannlating (urinering), hyppig vannlating, mikroskopisk blod.

Det er også noen som ikke merker smerter i det hele tatt, da særlig barn og kvinner litt opp i årene.  Det er veldig enkelt å finne ut om man har blærekatar. Man kan ta med seg en morgenurin til homeopaten og det tar bare ett minutt å ta en sticksprøve av urinen.

Kronisk blærekatar medfører nedsatt blærekapasitet,  og det kan være vanskelig for pasienten å vite at man har en slik lidelse.Den kan dessuten være vanskelig å behandle medisinsk, da man må gå på medikamenter over lang tid.

Mange kvinner ønsker da å prøve homeopatisk behandling.

Homeopatiske midler

  • Cantahris D 30 ved blod og voldsom svie ved vannlating.
  • Dulcamara D30 når blærekataren kommer etter å ha vært kald eller sittet på et kald underlag.
  • Berberis vulgaris D30 har få symptom men noe murring opp i ryggen. 3 Tabletter hvert 15 min i 2 timer suges. Deretter 3 tabletter morgen, middag, kveld til symptomene forsvinner.

Ønsker du mere hjelp ta kontakt med din homeopat på nhl.no.